JHVD 23 september 2018


Jonge Honden- en Veteranendag, nu anders…

Op Zondag 23 September organiseren we weer een Jonge Honden en Veteranen dag.
Het is dit jaar het vijfde jaar dat de rasverenigingen van Rasgroep 10 de Jonge Honden- en Veteranen dag samen organiseren. Natuurlijk zijn wij als organisatie op zoek naar een goede formule voor dit gezamelijke evenement. Daarom hebben we de afgelopen jaren geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat een verandering wenselijk is. Dit jaar gaan we er een windhonden familiedag van maken waarbij iedereen kan genieten van elkaars jonge honden en veteranen. We halen het ‘standaard’ showelement er uit en gaan er een leuke maar vooral gezellige windhondendag van maken.

Deze dag bestaat uit verschillende onderdelen:

SCHOONHEIDSKEURINGEN

De jongste puppies worden apart door een keurmeester besproken. Je krijgt uitleg wat de sterke punten van je pup zijn ten opzichte van de rasstandaard. Uiteraard krijg je hiervan een verslag.

De honden van 6 maanden tot 2 jaar en 7 jaar en ouder worden door 2 verschillende experts op 10 belangrijke kenmerken, zoals hoofd, gangwerk en rugbelijning, beoordeeld. Daarvoor is een puntenlijst ontwikkeld. Aan einde van de dag zijn er enkele prijsjes voor de oudste hond (bij veteranen), de jongste pup, en de verschillende onderdelen waarop beoordeeld wordt.
De beoordeling van de liefste hond laten wij graag aan je zelf over.

LEREN HOND SHOWEN

Op deze dag gaan we je uitleggen hoe het er op een show aan toe gaat. Uiteraard krijg je de mogelijkheid om zelf met je hond aan de slag te gaan. Er zijn ring training instructeurs aanwezig die je hierbij zullen begeleiden.

FUN COURSING (ONDER VOORBEHOUD)

In de middag gaan we onder begeleiding kijken welke honden het leuk vinden om om een (klein) stukje coursing te lopen. Op deze wijze hebben jij en je hond de mogelijkheid om op speelse wijze met de rensport in aanraking te komen en kan je tevens de jachtpassie beoordelen.

En er zijn andere spelletjes om samen met je hond te doen, zoals slalom, wipwap enz.

KEURMEESTERS

Alle rassen Mevrouw Irmgard de Haan, de heer Frans Gerritsen en mevrouw Wilma Marijnissen-Boonen

Voor meer informatie en inschrijving wordt verwezen naar windhonden.info

Leave a comment