Aanlegtest


Mogelijkheden afnemen aanlegtest m.b.t. fokreglement NWC.

Om te voldoen aan het Whippet fokreglement van de NWC moet 1 van de ouderdieren in het bezit zijn van een werkgeschiktheid test.  Dit kan doormiddel van het aanleveren van een Haasvastverklaring, Goedrondverklaring of het aanleveren van de ren/coursinglicentie. 

Heeft geen van beide ouderdieren een van bovenstaande formulieren is er de mogelijkheid om via de aanlegtest te voldoen aan de werkgeschiktheid test. 

De aanlegtest is een onderdeel van de Fundag van de NWC.  Om niet afhankelijk te zijn van de Fundag hebben wij WRV Midland Lelystad, bereidt gevonden voor het afnemen van de aanlegtest. Tijdens de coursing training van WRV Midland is er de mogelijkheid om de aanlegtest af te leggen.

U dient zichzelf vooraf aan te melden voor de training en aan te geven dat u de aanlegtest van de NWC wil laten afnemen.  Website: www.wrvmidlandlelystad.nl 

Bij de aanlegtest gaat de keurmeester ervan uit dat de aangemelde Whippet nooit gecourst of gerend heeft. Dat de deelnemer zijn of haar hond heeft aangemeld voor deze aanlegtest daar zij een beoordeling nodig hebben m.b.t. het fokreglement van de NWC. 

De Whippet loopt het parcours alleen, deze hoeft geen rendek en muilkorf te dragen. De riem en halsband worden voor de start verwijderd. Het is toegestaan om de hond aan te moedigen. Tijdens de start mag de eigenaar enkele meter meelopen om te stimuleren / aan te moedigen.

De keurmeester beoordeeld of de hond bij het betreden van het veld interesse toont, of de hond op het haasje reageert, of deze achter het haasje aan gaat, of de hond interesse blijft tonen tijdens de course en de haas in de gaten houdt. Dat de hond 2/3 van het parcours aflegt en interesse houdt en of de hond aan het einde het haasje pakt (de kill)