Windhonden Wandelingen


Jaarlijks worden er door de NWC windhonden wandelingen georganieerd. Het bestuur van de NWC wil ook graag de niet-showende mensen met hun Whippetjes en Italiaantjes in de gelegenheid stellen met andere mensen in contact te komen die hun hart aan deze rassen verpand hebben en informatie uit te wisselen en mooie foto’s te maken.

De wandelingen vinden meestal in een bos- of duingebied plaats en vaak is er daarbij gelegenheid om de honden los te laten rennen, zodat deze zich heerlijk uit kunnen leven. De wandeling is bij uitstek een gelegenheid om in een ontspannen sfeer op een gezellige manier kennis met elkaar te maken, elkaar belevenissen met de honden te vertellen en elkaar tips en goede raad over allerlei hondenzaken te geven.

AGENDA:

16 september: Sleenerzand (Drenthe)

29 oktober: Rozendaal

28 januari 2024: Langevelderslag Noordwijk

Nederlandse Whippet Club gaat wandelen in Drenthe

Datum: zaterdag 16 september.
Locatie: losloopgebied bij Zweeloo.
Parkeren: Parking Kibbelveen te Sleenerzand, dit ligt tussen Noord Sleen en Schoonoord aan de N376.
Tijd: 13:00 uur.
Onderweg komen we langs het hunebed nr. 49. De route is 5 kilometer lang en heet de Vosseveldroute. Sleenerzand is een prachtig en druk bezochte natuurgebied. Op uw pad komt u langs grafheuvels, vennetjes, heidevelden met jeneverbesstruiken, moerasgebieden en een enkele zandverstuiving. Het gebied is uitgeroepen tot een van de interessantste gebieden behorende bij het Hondsrug UNESCO Geopark. Helaas is er geen restaurantje in de buurt van de parkeerplaats om even lekker na te kletsen, maar er zijn toeristische dorpjes op een paar kilometer afstand en genoeg terrasjes om na de wandeling even uit te rusten.
Parkeren op Parking Kibbelveen te Sleenerzand, dit ligt tussen Noord Sleen en Schoonoord aan de N376.
Losloopgebied Sleenerzand in Zweeloo – Wandelen met de hond los (lanabanana.nl)
Meewandelen? Geef u dan voor 12 september per email op aan Roosmarie Wibier : penningmeester.nwc@gmail.com
Voor wie: De wandeling is bedoeld voor leden van de NWC. Wilt u meewandelen en bent u nog geen lid? Wordt dan nog lid van de NWC : http://nederlandsewhippetclub.nl/?page_id=1020

Heeft u nog geen Whippet of Italiaantje en wilt u kennis maken met het ras, dan kunt u natuurlijk ook gewoon lekker meewandelen! Leden die ook nog een andere hond/ras hebben, kunnen deze uiteraard ook meenemen, mits deze sociaal zijn naar een groep rennende honden 🙂 .

Wandelt u mee? Geef u dan via email op met hoeveel personen en honden u wilt komen. info@cuveecristalwhippets.nl

regiowandeling