Windhonden Wandelingen


Jaarlijks worden er door de NWC windhonden wandelingen georganieerd. Het bestuur van de NWC wil ook graag de niet-showende mensen met hun Whippetjes en Italiaantjes in de gelegenheid stellen met andere mensen in contact te komen die hun hart aan deze rassen verpand hebben en informatie uit te wisselen en mooie foto’s te maken.

De wandelingen vinden meestal in een bos- of duingebied plaats en vaak is er daarbij gelegenheid om de honden los te laten rennen, zodat deze zich heerlijk uit kunnen leven. De wandeling is bij uitstek een gelegenheid om in een ontspannen sfeer op een gezellige manier kennis met elkaar te maken, elkaar belevenissen met de honden te vertellen en elkaar tips en goede raad over allerlei hondenzaken te geven.

AGENDA:

Nederlandse Whippet Club gaat wandelen in Maastricht.

Datum: 16 April 2023
Startpunt: Parkeerplaats Oog van Sint Pietersberg, Luikerweg 80, Maastricht.
Aanvangstijd: 13:00 uur
Aanmelden: Per mail bij Heidi van der Mierden info@cuveecristalwhippets.nl
Voor wie: De wandeling is bedoeld voor leden van de NWC. Wilt u meewandelen en bent u nog geen lid? Wordt dan nog lid van de NWC : http://nederlandsewhippetclub.nl/?page_id=1020
Heeft u nog geen Whippet of Italiaantje en wilt u kennis maken met het ras, dan kunt u natuurlijk ook gewoon lekker meewandelen! Leden die ook nog een andere hond/ras hebben, kunnen deze uiteraard ook meenemen, mits deze sociaal zijn naar een groep rennende honden 🙂 .
Extra informatie m.b.t. de wandeling in Maastricht:
Via een medewerker van natuur monumenten zijn we getipt op deze bijzondere locatie. Hij heeft zich hard gemaakt voor een honden losloop gebied en dat is gelukt.
Boven op het kalkplateau van de Sint-Pietsberg ligt een omheind hondenlosloopgebied met bankjes en picknicktafels. Je kunt hier heerlijk zitten en van het uitzicht genieten terwijl de honden met elkaar spelen.
Voor de wandelaars onder ons is er een wandeling van 5 km die aangegeven staat met groen rechthoek op de wandelpaal. Deze route zullen we gezamenlijk lopen en zal ongeveer 1 uur en 30 minuten duren.
De wandeling…..
Een prachtig ommetje over het Plateaux en langs klakhellingen. We passeren oa het fort, de oehoevallei, hoeve Lichtenberg en de mergelhoeve. We kunnen genieten van de vele uitzichten op de maasvallei en het Jekerdal.
Er is voor de liefhebbers horeca aanwezig waar je welkom bent met modderschoenen en honden….

Wandelt u mee? Geef u dan via email op met hoeveel personen en honden u wilt komen. info@cuveecristalwhippets.nl

regiowandeling